Основни критерии Производителност. Количеството отпадни води, генерирани в къщата, е ключовата техническа характеристика на пречиствателната станция. Размерът на дренажите или залповото изпускане зависи от броя на хората, които живеят в къщата, както и от интензивността на водопроводната работа. Как да изберем септична яма?

Как да изберем септична яма?

Разбира се, в селската къща, където двама души живеят през лятото, използвайки само баня, обемът на отпадъчните води ще бъде с порядък по-малък, отколкото в огромна селска къща, която е предназначена за постоянен семеен живот, с басейн, пералня и съдомиялна машина, както и друго оборудване и др. използване на вода за работа. По отношение на производителността пречиствателните станции се избират от изчислението: ако дневният обем на отпадъчните води е до 1 m³, тогава септичната яма за съхранение за една камера е достатъчна; ако дневният обем на отпадъчните води е 1-10 м³, тогава се използва двукамерен септичен резервоар с допълнителна филтрация на почвата; ако дневният обем на изхвърлянето е повече от 10 m³, тогава си струва да изберете септична яма с дълбоко биологично лечение.

Забележка!

Когато използвате септична яма с една камера за съхранение, е необходимо да се погрижите за последващото й почистване. Ако обемът на отпадъчните води е голям, тогава ще трябва редовно да се обажда канализацията. По отношение на разходите, той ще стане по-скъп от използването на по-скъпи, но функционални двукамерни и трикамерни септични ями. Важно е да знаете! Съществуващите санитарни стандарти предвиждат минимален размер на камерите на пречиствателните съоръжения. Септичната яма трябва да съдържа отпадни води, които се образуват в къщата за три дни. Тип на почвата и ниво на подземните води Горният фактор трябва да се има предвид само в случай на използване на септична яма с допълнително почистване във филтрационните полета.

В същото време за използване на такива съоръжения за обработка могат да се използват само почви с висок коефициент на водопропускливост. Освен това в тежки глинени земи естествената филтрация има определени трудности. В такава ситуация е необходимо да се премахне необходимото количество почва, замествайки комплекса с натрошен камък и пясък. Изпълнението на тези работи изисква време и пари. Септична яма от биологично или химическо третиране в този аспект е икономически по-изгодна.

Ние сме  Vodonoska.com, За контакт с нас: София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

 

Как да изберем септична яма?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: